Energiebedrijven moeten vage energienota’s aanpassen

23 mei 2017 – Het moet afgelopen zijn met onduidelijke en vage energienota’s, vindt de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Energiebedrijven krijgen tot 1 juli de tijd om hun rekeningen aan te passen, zodat ze voor consumenten beter te begrijpen zijn. Doen ze dat niet, dan volgt een boete.

60 procent van de consumenten vindt nu dat zijn energierekening niet duidelijk genoeg is. De rekening is amper te vergelijken met de informatie die in het contract staat, of met het aanbod dat een energieleverancier aan een consument heeft gedaan, aldus de ACM

​Fouten in rekening

Soms worden op een energierekening bijvoorbeeld bedragen exclusief btw vermeld, terwijl dat inclusief moet zijn. Of  zitten administratiekosten niet inbegrepen in de prijs terwijl dat eigenlijk wel moet.

Ook komt het soms voor dat op de rekening niet duidelijk is aangegeven of tarieven tussentijds zijn gewijzigd. En daardoor kan een consument niet goed zien of hij ook echt het tarief krijgt dat met de energieleverancier is afgesproken.

Nadelig voor consument

Eerder kwam de Vereniging Eigen Huis bij Radar al tot de conclusie dat energierekeningen vaak fouten bevatten. In een stapel van tweehonderd rekeningen vond de VEH er vijftien waarmee iets mis was. En dat was altijd in het nadeel van de consument.

De ACM heeft de problemen bij de energieleveranciers aangekaart. Die hebben toegezegd op 1 juli met aanpassingen te komen.

Vind je deze informatie interessant? Deel het!