Diensten

Zit u met uw administratie in uw maag? Ik doe het graag!

83590515

Boekhouder voor zzp en freelancer

Bij Advieskantoor Enniroc staat kwaliteit en onafhankelijkheid centraal.
Iedere medewerker van Advieskantoor Enniroc heeft een opleiding fiscaal adviseur op hbo-niveau gedaan en krijgt jaar in jaar uit permanente scholing.
Wenst u als zzp’er aan de slag te gaan, dan kunnen wij u van dienst zijn bij het adviseren over ondernemingsvorm. U kunt ons ook inhuren voor het opstellen van een ondernemingsplan of liquiditeitsprognose. Deze documenten zijn veelal benodigd bij het aanvragen van een subsidie of lening. Ook krijgt u hierdoor direct inzicht in de geldstromen binnen uw toekomstige onderneming.
Wij zullen u als startende of bestaande zzp’er op weg helpen met uw administratie. Ook zullen we u informeren over aftrekposten en voordeelregelingen voor uw onderneming.

Administratieve en fiscale diensten voor ZZP’ers

De laatste jaren is het zelfstandig ondernemerschap erg in trek. We begeleiden jaarlijks diverse zzp’ers in uiteenlopende sectoren met het voeren van hun administratie en de verplichte wettelijke zaken zoals aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting.
Sluit u zich bij ons aan, dan bent u zeker van deskundige afhandeling van uw fiscale verplichtingen en kunt u zich richten op waar u goed in bent.

Wanneer heeft u een accountant nodig?

Een accountant is een persoon die jaarrekeningen controleert en opstelt. De term accountant is een wettelijk beschermde titel.
U heeft als ondernemer van een natuurlijk persoon zoals bijvoorbeeld: een eenmanszaak, v.o.f. (vennootschap onder firma) of maatschap niet verplicht een accountant nodig voor uw reguliere administratie of jaarrekening.
Als bestuurder van een rechtspersoon zoals bijvoorbeeld: een BV, NV, stichting, vereniging of coöperatie heeft u voor de Nederlandse wetgeving alleen een accountantsverklaring nodig als u aan twee van de onderstaande voorwaarden voldoet:

  • de waarde van de activa van uw bedrijf minus de herwaarderingsreserve en de minus de reserve deelnemingen hoger zijn dan 4.400.000 euro en
  • de omzet bedraagt meer dan 8.800.000 euro en
  • U heeft meer dan 50 medewerkers in dienst.

Advieskantoor Enniroc levert zowel diensten voor ondernemers als  particulieren.
174970449

Vind je deze informatie interessant? Deel het!